Noile alegeri parlamentare anticipate au devenit necesare, deoarece niciun partid nu a reuşit să formeze un guvern după scrutinul legislativ anticipat din 9 iunie.

Sondajele indică faptul că alianţa pro-occidentală de centru-dreapta GERB-SDS, condusă de fostul premier Boiko Borisov, va ieşi probabil cea mai puternică forţă politică la aceste alegeri.

Cu toate acestea, se aşteaptă ca ea să nu obţină o majoritate absolută, partidul GERB fiind creditat cu circa 26% din intenţiile de vot.

Se anticipează că parlamentul bulgar va rămâne fragmentat, în special în contextul în care au apărut noi partide care participă la alegeri.

Astfel, se aşteaptă ca cel puţin şapte forţe politice să intre în parlament după votul de duminică. Prin urmare, construirea unei coaliţii ar urma să fie dificilă şi după aceste alegeri, la fel ca după scrutinele anterioare.

De asemenea, se aşteaptă ca prezenţa la vot să fie în continuare scăzută. În urmă cu cinci luni, doar 34% dintre alegători au mers la urne, cel mai scăzut nivel de la căderea comunismului în urmă cu 35 de ani.

Urmărește-ne pe Google News