O atenționare cod galben de vreme instabilă vizează jumătatea vestică a Olteniei, Banatul, Crișana și vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, în intervalul 26 iunie, ora 13.00 – 27 iunie, ora 6.00.

În aceste regiuni, sunt așteptate averse, intensificări ale vântului (rafale în general de 50… 70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.

În urma precipitațiilor se pot acumula cantități de apă de 25… 35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp, transmit meteorologii.

Codul galben de vreme instabilă este valabil în intervalul 26 iunie, ora 13.00 – 27 iunie, ora 6.00. Foto: meteoromania.ro.

În același timp, miercuri, 26 iunie, „valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat”, anunță ANM.

Capitala și nouă județe se află sub cod galben de căldură și disconfort termic ridicat. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi în general de 34… 35 de grade Celsius, iar noaptea va fi tropicală, cu minime de aproximativ 20 de grade Celsius.

În București, maxima se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius, iar minima va fi de 18… 20 de grade Celsius.

Codul galben de căldură și disconfort termic ridicat este valabil miercuri, 26 iunie. Foto: meteoromania.ro.

Urmărește-ne pe Google News