Primul cod galben valabil pentru ziua de joi vizează sudul și estul Olteniei, nordul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei. Aici, va fi disconfort termic ridicat și caniculă, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade Celsius.

Județele aflate astăzi, 22 august, sub cod cod portocaliu și galben de caniculă

Totodată, a fost emis un cod portocaliu de caniculă care vizează cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Dobrogei. Aici va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general, temperaturile maxime vor fi de 35… 38 de grade Celsius, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade Celsius.

Vineri, încă o zi caniculară

Pentru ziua de mâine, 23 august, ANM a emis un cod galben de caniculă pentru sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea. Aici, temperaturile maxime vor fi în general de 34… 36 de grade Celsius, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 și 21 de grade Celsius.

În același timp, sub cod portocaliu de caniculă vor mai fi doar patru județe: Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București

Județele aflate vineri, 23 august, sub cod cod portocaliu și galben de caniculă

Aici, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 36… 37 de grade Celsius, iar minimele – de 20… 21 de grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News