UPDATE ora 23.40: Primele imagini video cu piromanul adus la Secția de Poliție pentru audieri.

Activitățile derulate de polițiști au inclus controale în trafic și la hoteluri, vizionarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, investigații și audierea mai multor martori, spun surse din anchetă.

Înainte de comiterea faptei, vasluianul a fost cazat la cel puțin un hotel din București, potrivit informațiilor Libertatea.

UPDATE ora 23.30: Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost prins de polițiști după 10 ore într-un hotel din București și va fi audiat.

Prima fotografie cu piromanul după ce a fost prins

***

Știrea inițială: Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a declarat că individul nu a vrut să rănească pe nimeni.

„Motivele vor fi stabilite de către specialiști, dar consider că intenția nu a fost aceea de a vătăma pe cineva, ci doar de a ajunge la distrugerea bunurilor unde a aruncat cu acea substanță inflamabilă”, a spus Berechet.

El a adăugat că a fost un caz de atac de panică din partea unei persoane aflate în perimetru, dar nimeni nu a fost stropit cu benzină.

Totodată, șeful Poliției Capitalei a precizat că nu a existat niciun conflict al bărbatului cu o persoană, înainte să comită gestul, „dar sesizările celor din proximitate au fost din abundență în acel moment către noi și inițial s-a crezut că a fost un conflict”.

Bogdan Berechet a precizat că a dispus măsuri și filtre atât în București, cât și în țară. „Totodată, a fost semnalată și Poliția de Frontieră, tocmai pentru a exista o certitudine că nu poate părăsi țara”, a punctat el.

Șeful Poliției Capitalei a mai spus că, din informațiile pe care le deține, piromanul nu a avut complici.

Bărbatul care a dat foc în Parlament, de negăsit

Un incident de securitate a avut loc marţi, 17 septembrie, la Palatul Parlamentului, în jurul orei 13.00, după ce o persoană a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor. Bărbatul a părăsit locul incidentului și a fost dat în urmărire.

Zona din fața Palatului Parlamentului unde a avut loc breșa de securitate: intrarea dinspre Izvor a Camerei Deputaților

Bărbatul este considerat periculos, de aceea Poliția Română a transmis că oricine îl vede este sfătuit să nu îl abordeze, ci să anunțe direct Poliţia. „Recomandarea e să nu fie abordat”, a anunțat IGPR.

Poliția a făcut publice imagini cu individul căutat.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

În jurul orei 19.00, atacatorul a fost identificat. El este din Vaslui și are 56 de ani, potrivit informațiilor Libertatea din rândul anchetatorilor, dar nu a fost găsit.

Urmărește-ne pe Google News