Potrivit acestora, Einstein a fost un elev foarte bun şi nu unul leneş, aşa cum se spunea despre el. Problemele din liceu ale viitorului fizician nu erau legate de materiile de studiu ci de disciplina strictă şi de respectarea autorităţii profesorilor care erau evident mai puţin înzestraţi intelectual decât era el.
Einstein le-a dat clasă! Aşa-zisa viteză mai mare ca a luminii era…un cablu stricat
Printre documentele ce pot fi consultate se numără şi o scrisoare despre conflictul israeliano-arab, pe care Einstein a trimis-o în anii ’30 directorului ziarului Falastin, o carte poştală adresată mamei sale bolnave sau scrisori a tinerei sale amante.
După ce vor fi publicate, aproximativ 24 de scrisori de dragoste trimise de savant femeii care urma să îi devină cea de-a doua soţie – ce au fost însă scrise în timp ce acesta era căsătorit cu prima soţie – ar putea să atragă interesul curioşilor. Einstein a avut mulţi ani o aventură cu verişoara lui, Elsa Einstein, înainte de a divorţa de prima lui soţie, Mileva Maric, şi de a se recăsători, în 1919.
Einstein, care a fost unul dintre fondatorii prestigioasei Universităţi Ebraice din Ierusalim, a lăsat moştenire acesteia toate înscrisurile sale. La 57 de ani de la moartea celebrului fizician recompensat cu premiul Nobel, Universitatea ebraică din Ierusalim a lansat, luni, o versiune îmbunătăţită a site-ului ei (alberteinstein.info) consacrat arhivelor lui Albert Einstein, care va permite publicului să consulte peste 80.000 de documente.
Citeşte şi: Albert Einstein a demonstrat existența fantomelor?