Procesul lui Ghislaine Maxwell, fosta parteneră a lui Epstein, a început pe 12 iulie. Femeia e vizată de şase capete de acuzare, inclusiv conspiraţie în vederea incitării minorilor de a se deplasa cu scopul de a întreţine relaţii sexuale ilegale şi sperjur.

Într-o audiere, în fața avocatului Jack Scarola, martorul Victoria Giuffre, una dintre fetele abuzate, a fost întrebată despre legăturile dintre Epstein, Maxwell și președintele american Bill Clinton (73 de ani, două mandate, între 1993 și 2001).

”Când vă aflați pe insulă împreună cu Jeffrey Epstein și cu Bill Clinton, cine se mai afla acolo?”, a fost întrebarea.

Giuffre a răspuns: ”Ghislaine, Emmy, o altă fată prezentă cu regularitate în casa lui Epstein, și mai erau două fete pe care nu le cunoșteam. Erau două tinere din New York”.

https://twitter.com/Techno_Fog/status/1289014185637093377?ref_src=twsrc%5Etfw

Întrebare: ”Orgiile sexuale aveau loc cu regularitate pe insula lui Jeffrey?”
Giuffre: ”Da”.

Fostul președinte american a fost în repetate rânduri oaspetele lui Epstein la bordul avionului privat al miliardarului, un Boeing 727, poreclit ”Lolita Express”, din cauza faptului că transporta frecvent minore pe insula Little Saint James, căreia i se spunea ”Insula păcatului” sau ”Insula orgiilor”.

Insula Little Saint James, insulă privată din Insulele Virgine ale Statelor Unite, în largul coastei St. Thomas
  • În 2015, revista Gawker a publicat o listă cu zborurile efectuate de ”Lolita Express”, în care Clinton apărea că a zburat de 11 ori cu avionul privat al lui Epstein.
  • Într-unul dintre aceste zboruri, Clinton a călătorit împreună cu o actriță de filme porno, care figura la rubrica ”Masaje” în agenda lui Epstein.
  • În toate cele 11 zboruri, Clinton a fost însoțit de Ghislaine Maxwell, asociata lui Epstein, arestată pe 2 iulie 2020 sub acuzația de trafic cu minore, și cu Sarah Kellen, care este acuzată că recruta minore, acționând ca proxenetă în numele lui Epstein.

https://twitter.com/vcy5cygnet/status/1287323196241387521?ref_src=twsrc%5Etfw

La mai multe zboruri, pasagerii de sex feminin era enumerați doar cu prenumele sau cu remarca simplă ”femeie”.

O declarație a Fundației Clinton din 2019 transmitea că ”fostul președinte nu știe nimic despre crimele teribile” puse pe seama lui Epstein.

Virginia Giuffre a acuzat-o pe Ghislaine Maxwell că ”a momit-o să intre în anturajul lui Epstein la 15 ani, sub pretextul că îi oferă un post ca maseuză”.

Jeffrey Epstein s-a sinucis, în august anul trecut, în celula sa din penitenciarul din Manhattan, SUA. El fusese arestat pe 8 iulie pentru exploatare sexuală şi grup infracțional în vederea exploatării sexuale a unor minore. El risca 45 de ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, cel puţin în perioada 2002-2005, Epstein ar fi adus minore – unele de doar 14 ani – la reşedinţele sale în scopul de ”a se angaja în acte sexuale cu el şi cu partenerii săi de afaceri, după care le dădea sute de dolari”.

În 2008, Epstein fusese condamnat la 13 luni de închisoare, după ce a recunoscut că a solicitat serviciile unor prostituate.

Înainte de a fi condamnat, miliardarul era un apropiat al unor celebrități și personalități din Statele Unite precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman.

Urmărește-ne pe Google News