Oamenii au declarat că erau în drum spre hotel într-un taxi, pe 31 august 1997, ziua în care a murit Prințesa Diana împreună cu iubitul ei Dodi Fayed într-un accident înfiorător în Paris. În momentul în care au intrat în tunelul Pont de lAlma, au văzut două autoturisme „oficiale” și „parcate ciudat”  în apropierea unui Mercedes S280, mașina Prințesei Diana.

Soții din Statele Unite mărturisesc că abia în ziua următoare și-au dat seama că femeia aflată în mașina distrusă era Prințesa Diana. Mai apoi, s-au adresat unui polițist francez pentru a declara că au văzut mașinile misterioase în zona accidentului.

„Fără ezitare, el (polițistul) a spus că au suficienți martori și să nu ne facem griji. Am fost uluiți. Una ditnre cele mai celebre femei din lume a fost ucisă și nu vreți să discutați cu martori”, a declarat Robin Firestone, conform Daily Mail.

Soții Robin și Jack Firestone
sursă foto: Facebook

Deși susțin că au fost martori la tragedie, Robin și Jack Firestone susțin că autorităție franceze și britanice i-au oprit să depună mărturie pe motiv că declarațiile lor erau atât de controversate. Soții spun că nici nu au fost chemați pentru a da declarații pentru prima anchetă care a avut loc în Londra în ianuarie 2007.

La câteva luni, autoritățile au stabilit că rezultatele anchetei trebuie prezentate instanței, iar atunci Mohamed Fayed, tatăl lui Dodi Fayed, a luat legătura cu soții Firestone.

În septembrie 1999, judecătorul francez Herve Stephan a renunțat la acuzațiile de ucidere din culpă întreptate împotriva a nouă fotografi și a unui motociclist, susținând că accidentul mortal a avut loc din cauza șoferului Henri Paul care a consumat droguri și alcool și care a condus cu viteză excesivă.

Tatăl lui Dodi Fayed este, însă, convins că fiul său și Prințesa Diana au fost uciși.

Soții din Statele Unite spun că s-au întâlnit cu avocații familiei Fayed în New York care au prezentat declarațiile Lordului Scott Baker, coordonatorul anchetei.

Cu toate acestea, Robin susține că era „clar” că nici autoritățile engleze și nici cele franceze nu au vrut să-i asculte mărturia.

Din verdictul instanței reiese că șoferul Henri Paul și un paparazzi care urmărea mașina Prințesei Diana se fac vinovați de producerea tragediei.

„Trăim cu frică și acum din cauza lucrurilor pe care le-am văzut (…) Nu cred că moartea Prințesei Diana a fost un accident, iar acțiunilor autorităților mă fac să cred mai mult acest lucru mai mult decât oricând. Sper ca într-o zi, după ce Prințul William și Prințul Harry se vor maturiza, își vor asuma răspunderea să afle ce s-a întâmplat de fapt cu mama lor”.

Jack Firestone este în negocieri cu o casă de producție pentru realizarea unui film, având la bază cartea sa „Chasing Diana”.

În mai, Prinţul William a vorbit despre “durerea ca nici o alta” pe care a simţit-o la moartea mamei sale, Prințesa Diana.


Citește și:

Forbes: Un român este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley. Povestea lui Sebastian Dobrincu, tânărul care le calcă pe urme lui Zuckerberg și Elon Musk


 

Urmărește-ne pe Google News