Alte surse din cadrul CNSAS, au declarat, însă, că în Colegiu s-a votat o notă de constatare care arată că Băsescu ar fi fost colaborator al Securității ca poliție politică, dar în acest caz decizia trebuie trimisă în instanță pentru a infirma sau confirma votul colegiului.
Potrivit informațiilor Europa Liberă, dosarul de rețea contine doar coperțile pe microfilm, iar notele informative, două la număr până în acest moment, au fost descoperite în dosarele altor persoane care aveau dosare de urmărire informative (DUI). Dosarul de rețea este practic gol, deci nu conține un angajament cu Securitatea, dar pe copertă apare numărul dosarului, numele real și numele conspirativ.
Traian Băsescu a declarat pentru G4Media că își menține declarația din 2006, potrivit căreia nu a semnat nici un angajament cu Securitatea și nu a dat note informative.
Noile informații de la dosarul fostului președinte nu pot fi făcute publice de către CNSAS până când dosarul va ajunge în instanță. Ar fi, însă, vorba de noi documente livrate de cercetători în 2006 și neinventariate până recent.
Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității i-a eliberat până acum patru adeverințe în 2002, 2004, 2006 și 2014 lui Traian Băsescu potrivit cărora nu a colaborat cu Securitatea.
În august 2006, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a semnat nici un angajament cu Securitatea sau notă informativă şi a promis că va publica dosarul său de Securitate, dacă acesta va fi găsit.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro