Câţiva artişti din Galaţi au făcut piaţa şi apoi, în loc să se pună pe gătit, s-au pus pe creat: tablouri cu flori făcute din ardei gras, ceapă, sculpturi în dovleac şi pepene roşu, berze din ridichi albe şi morcovi.
Toate acestea au putut fi văzute la expoziţia denumită “De la aliment la artă”, care a avut loc la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi.
“Exponatele noastre durează doar trei zile cel mult, deoarece apoi se oxidează şi Ardei gras, ardei iute, roşii, ceapă, morcovi, ridichi, dovlecei. Nu sunt ingredientele unei reţete, ci legume folosite la crearea unor opere de artă perisabile. nu mai sunt bune de privit, de mâncat în nici un caz”, ne-a spus Măriuţa Albert, profesoară la Colegiul Economic, unul dintre artiştii expozanţi.
Şi copiii de la Liceul de Artă şi-au adus contribuţia la expoziţie cu “picturi” realizate din seminţe de in, orez, linte şi ce au mai găsit în cămară.

Urmărește-ne pe Google News