UPDATE ora 12.31: DNA anunță, într-un comunicat, că face percheziții în 8 locații din București, din care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar constituit ca urmare a unei sesizări din oficiu.

DNA precizează că ancheta vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2023 – 2024, a unor infracțiuni de corupție, fals, etc. de către funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 1, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

„În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 (opt) locații situate pe raza municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, a transmis DNA.

UPDATE ora 12.09: Primăria Sectorului 1 anunță că ancheta ofiţerilor anticorupţie la Poliţia Locală Sector 1 vizează trei polițiști, care au fost suspendaţi din funcţie imediat.

„Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac percheziţii, în această dimineaţă, la sediul Poliţiei Locale Sector 1 pentru suspiciuni de fapte de corupţie. Sunt vizaţi trei poliţişti locali din cadrul Compartimentului Control Activităţi Comerciale care au ca atribuţii realizarea de verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc, cu precădere la teresele situate în Parcul «Regele Mihai I», precum şi la cele din zonele Floreasca, Dorobanţi şi Calea Victoriei”, a transmis, marţi, Primăria Sector 1, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

***

Știrea inițială: Polițiștii anchetează infracțiuni de luare de mită, trafic de influență și divulgare de informații nedestinate publicității, potrivit surse citate.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, pe Facebook, că polițiștii locali sunt vizați marți de percheziții, spunând că este vorba de Compartimentul Control Activități Comerciale.

„Fosta echipă din administrația PSD – PNL care lua șpagă la Poliția Locală Sector 1 este destructurată. Sunt percheziții ale ofițerilor anticorupție, în această dimineață, la Compartimentul Control Activități Comerciale. Este vorba de polițiștii locali care fac verificări la cluburi, terase, comercianții din piețe etc.”, a transmis Clotilde Armand.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut și joi, 30 mai, percheziţii la sediul Poliţiei Locale Sector 1, pentru fapte de corupție, în urma unei sesizări a primarului Clotilde Armand. 

Au fost vizaţi 12 poliţişti locali, care au fost suspendaţi din funcţii.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, polițiștii locali sunt acuzaţi că luau mită de la şoferi prinşi că au parcat maşinile neregulamentar sau de la persoane care încălcaseră legislaţia privind protecţia mediului.

Patru dintre poliţişti au calitatea de inculpat şi sunt cercetaţi, sub control judiciar, pentru luare de mită, trafic de influenţă, instigare la dare de mită, complicitate la luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Alţi opt poliţişti sunt cercetaţi în calitate de suspect pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu.

Urmărește-ne pe Google News