Ministerul a precizat că specialiștii din MApN, MAI și SRI au mai găsit și alte bucăți, care vor fi analizate pentru a se vedea dacă provin din dronele lansate de Rusia.

„Echipe formate din specialiști ai MApN și ai altor instituții din Sistemul Național de Apărare au efectuat cercetări marți, 20 august, într-o zonă din apropierea localității Periprava, județul Tulcea, semnalată ca posibilă zonă de incidență a unor elemente de dronă. Echipa de investigație a ridicat probele de la fața locului, pentru expertizarea acestora, conform procedurilor legale”, a transmis instituția condusă de Angel Tîlvăr.

Ca și în precedentele cazuri, MApN a precizat că posibilele resturi de dronă nu au fost găsite în zone locuite și că nici elementele de infrastructură nu au fost afectate. Ca de obicei, aliații NATO au fost informați în timp real despre acest subiect.

Pe 25 iulie, MApN a anunțat că fragmente dintr-o dronă rusească de tip Geran1/2 au fost descoperite într-o zonă din apropierea localității tulcene Plauru, după căutările începute cu o zi în urmă, în urma unui atac masiv al rușilor în Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News