Sibiha era prim adjunct al diplomației ruse, în timp ce Olga Stefanîșina demisionase din funcția de viceprim-ministru pentru integrarea europeană și euro-atlantică a Ucrainei.

La ședința din 5 august, parlamentul a aprobat demisia lui Dmitro Kuleba din funcția de ministru de externe.

A fost numit și un nou ministru al dezvoltării comunitare și teritoriale și, concomitent, viceprim-ministru pentru reconstrucția Ucrainei, în persoana Alexei Kuleba. El a condus Administrația Militară Regională Kiev, apoi a trecut în funcția de șef adjunct al biroului prezidențial.

Demisiile ministrului pentru industriile strategice, Oleksandr Kamîşin, a viceprim-ministrei pentru integrare euro-atlantică Olha Stefanişîna, a viceprim-ministrei pentru reintegrarea teritoriilor ocupate, Irîna Vereșciuk, a ministrului justiției, Denîs Maliuska, și a ministrului mediului și resurselor Ruslan Streleț lăsase vacant mai bine de o treime din cabinetul prim-ministrului Denîs Şmîhal, după alte plecări anterioare.

Cel puţin cinci portofolii erau deja vacante după ce miniştrii au fost demişi sau au demisionat în urmă cu câteva luni, inclusiv portofoliile importante ale agriculturii şi infrastructurii.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News