Casa Națională de Pensii susține că implementarea programului informatic se face în etape. Reprezentanții instituției anunță că există posibilitatea ca din octombrie să fie procesate dosarele noilor pensionari.

Daniel V. este unul dintre cazurile expuse de sursa sus-menționată. Bărbatul, care a împlinit 60 de ani și a muncit timp de 40 de ani, așteaptă din septembrie un verdict din partea instituției abilitate.

„Mi-au spus că momentan nu se pot procesa datele. Mai aștept. Aș vrea măcar să aflu dacă mă pot pensiona”, a declarat bărbatul.

Problemele pensionarilor au început pe 1 septembrie

Problemele au apărut odată cu noua Lege a pensiilor, de la 1 septembrie. Actul legislativ a schimbat fundamental modul în care sunt calculate pensiile, dar și perioadele de contributivitate.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) spune că implementarea noii legi în soft se va face în etape. Acesta a fost planul de la bun început.

„Contractul a prevăzut mai multe etape de realizare a soluțiilor informatice, în conformitate cu stadiul de aplicare a Legii nr. 360/2023, ultima etapă find în octombrie 2024. În prezent, se efectuează activitățile specifice de implementare a tuturor funcționalităților aplicațiilor informatice. După finalizarea acestora, vom putea să vă punem la dispoziție informațiile privind numărul dosarelor de pensie înregistrate după 01.09.2024”, transmite CNPP.

Noua lege a pensiilor a presupus, pe lângă implementarea noilor dosare, și recalcularea tuturor pensiilor aflate în plată, conform noilor formule de calcul.

Urmărește-ne pe Google News