„Armata a făcut verificări și astfel s-au găsit acele segmente de dronă. Mă bucur că s-a dat crezare și informațiilor de la localnici. Colaborarea între autorități și localnici poate face să crească încrederea în armată”, a declarat Tudor Cernegă, primarul comunei Ceatalchioi, de care aparține satul Plauru.
Edilul a mai spus că în august, când a declarat că localnicii au semnalat că au căzut bucăți de dronă în zonă în urma unui atac asupra portului ucrainean Ismail, i s-a atras atenția „că pot băga țara în război”.
„Oamenii știau de mai mult timp că e posibil ca în zonă să cadă drone, că au mai căzut, că au vâjâit deasupra locuințelor, fapt ignorat nejustificat de anumite autorități. Acum, prezența armatei reprezintă ceva în plus pentru siguranța oamenilor”, a mai spus primarul.
Fragmente noi dintr-o altă dronă prăbușită pe teritoriul României au fost găsite sâmbătă, 9 septembrie, de militari din Forțele Navale Române, a anunțat MApN, într-un comunicat.
Purtătorul de cuvânt al MApN a precizat că aceste fragmente au fost găsite într-o altă zonă decât cea în care au fost găsite, pe 5 septembrie, alte bucăți care „pot fi dintr-o dronă rusească”.
La scurt timp, președintele Klaus Iohannis a reacționat și a anunțat că incidentul „este o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României” și că a vorbit și cu secretarul general al NATO, care și-a exprimat solidaritatea.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro