Agenția centrală de presă nord-coreeană a publicat duminică o fotografie care îl arată pe liderul țării, Kim Jong-un, inspectând noul vehicul purtător de rachete balistice în timpul vizitei sale la o întreprindere industrială de apărare.

Este pentru prima dată când Phenianul a făcut public un TEL cu 12 axe, o actualizare la versiunea sa anterioară, ce are 11 axe și 22 de roți și care este folosită pentru a monta racheta balistică intercontinentală Hwasong-17.

Noul TEL cu 12 axe indică faptul că ar putea transporta o rachetă mai lungă decât rachetele existente, ridicând semne de întrebare dacă Nordul ar putea dezvolta o nouă rachetă balistică.

„Autoritățile de informații din Coreea de Sud și Statele Unite monitorizează îndeaproape activitățile de dezvoltare a armelor din Coreea de Nord”, a spus un oficial militar.

„Este prima dată când vedem un TEL nord-coreean cu 12 axe, dar va trebui să urmărim mai îndeaproape pentru a stabili dacă este doar pentru afișarea puterii sau pentru îmbunătățirea reală a rachetelor”, a adăugat oficialul militar.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News