Pot fi folosite în decurs de un an

Tichetele de vacanţă pot fi oferite atât de firmele private, cât şi de instituţiile de stat. Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă, dar, în mediul privat, acordarea acestor vouchere e la latitudinea angajatorului.
Cine primeşte vouchere poate începe să-şi organizeze timpul. Fie merge la o agenţie de turism ca să-şi stabilească pachetul de distracţie, fie negociază direct cu hotelul sau pensiunea autorizată de Autoritatea Naţională pentru Turism.
Dacă îi mai rămân tichete sau bani în contul online, salariatul îi poate folosi în decurs de un an. Dacă sunt incluse în pachetul turistic şi relaxarea la SPA, excursiile opţionale şi chiar transportul pot fi achitate cu vouchere de vacanţă.
Specialiştii în domeniu susţin că industria turistică autohtonă va avea de câştigat. Aceştia estimează că cel puţin 400 de milioane de euro vor rămâne în ţară.

Cum este la alţii

România nu este prima ţară care oferă vouchere de vacanţă. Şi la vecinii noştri din Ungaria funcţionează acest sistem, iar tichetele, la fel ca la noi, pot fi folosite doar pe teritoriul ţării.
Francezii însă se bucură de voucherele de vacanţă de mai bine de 30 de ani, diferenţa este că ele pot fi folosite pe întregul teritoriu al Uniunii Europene.

Urmărește-ne pe Google News