18:10 – Acum 2 ore
06-10-2024

Victima era polițistă de frontieră

Tânăra ucisă în atacul terorist  a fost identificată ca sergent Shira Suslik, în vârstă de 19 ani, ofițer al poliției de frontieră din Beersheba. Potrivit datelo preliminare, bărbatul înarmat a intrat într-un restaurant McDonalds din stația centrală de autobuz și a deschis focul asupra persoanelor aflate în interior.

FOTO: The Times of Israel

Atacatorul împușcat mortal de forțele de ordine a fost identificat ]n persoana lui Ahmad al-Uqbi, în vârstă 29 de ani, un cetățean israelian din sudul Israelului.

Video: Momentul atacului terorist din Beersheba, surprins de camerele de luat vederi.
Sursa: X / Visegrád 24

Potrivit postului public Kan, agresorul este rudă cu Muhanad al-Uqbi, din același oraș beduin, care a comis un atac terorist  în 2015. Atunci, și acesta a deschis focul tot în interiorul stației centrale de autobuz din Beer Șeba.

16:23 – Acum 4 ore
06-10-2024

O femeie a murit din cauza rănilor

Potrivit serviciului local de ambulanță, medicii au tratat 11 persoane rănite în urma atacului terorist. Printre acestea s-a aflat și o femeie de 25 de ani care însă a murit din cauza rănilor suferite.

Printre victimele transportate la Spitalul Soroka din Beer Șeba se numără o altă femeie, de 20 de ani, cae se află în stare gravă, și patru bărbați de 20 de ani. Aceștia au fost împușcați, dar sunt în stare stabilă.

Alte cinci persoane sunt în stare bună, după ce au fost lovite de cioburi de sticlă sau de resturi contondente. De asemenea, trei persoane sunt tratate după ce au suferit atacuri de panică, a transmis serviciul de ambulanță.

Atacul vine cu doar o zi înainte de 7 octombrie, dată la care se va marca un an de când gruparea teroristă Hamas a comis cel mai grav atac terorist din istoria Israeluluii. De altfel, armata israeliană a fost plasată în stare de alertă maximă de teama unor atacuri.

Hamas și-a asumat responsabilitatea pentru un alt atac mortal, de pe 1 octombrie, dintr-un cartier din sudul orașului Tel Aviv, care s-a soldat cu șapte morți și 16 răniți.

Urmărește-ne pe Google News