„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Sintești. Incendiul se manifestă la vegetație uscată și gunoi menajer, cu degajare mare de fum. Au fost alertate 9 autospeciale de stingere”, a transmis ISU.

Pentru informarea si avertizarea populatiei din zonă a fost dat și mesaj prin sistemul Ro-Alert. La scurt timp, incendiul a fost localizat, iar pompierii au transmis că focul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Nu este prima dată când astfel de incendieri au loc pe terenul viran din comuna Vidra, la câteva sute de metri de singura groapă de gunoi de lângă București, dar pompierii nu au precizat cauza.

Unii locuitori au semnalat însă că „în mesajul transmis prin Ro-Alert a fost anunțat incendiu de vegetatie, dar în imaginile video se vede că ardeau deșeuri și anvelope uzate” și au atribuit incendiul comunității minoritare.

Andrei Corlan, comisar general la Garda Naţională de Mediu, a declarat recent pentru Libertatea că, de regulă, problema pleacă de la comunitatea „care desfășoară fenomene infracționale de colectare, deținere și valorificare ilegală a deșeurilor, adică prin ardere”, adică de la minorități.

Sintești este o zonă consacrată din cauza comunității de acolo care desfășoară fenomene infracționale de colectare, deținere și valorificare ilegală a deșeurilor, adică prin ardere”, a spus atunci șeful Gărzii de Mediu.

Octavian Berceanu: „Clanurile și politicienii corupți ne omoară”

Fostul șef USR al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a scris pe Facebook sâmbătă seară, 28 septembrie: „Clanurile și politicienii corupți, puși pe funcții în statul mafiot, ne omoară!”.

„Arderile de deșeuri care sunt infracțiuni în formă continuată ca activitate ilegală a unor grupuri infracționale sunt de competenta procurorilor DIICOT. Autoritățile le numesc arderi de vegetație uscată, iar banii negri merg la partidul care conduce Ministerul Mediului, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției”, a susținut Berceanu într-o altă postare.

Urmărește-ne pe Google News