„Orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, a transmis ISU Tulcea, care a precizat că rolul mesajului este de informare şi prevenire a populaţiei.

La scurt timp, MApN a anunțat că, potrivit procedurilor standard, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene au decolat pentru a verifica situația.

„Ca urmare a detectării deasupra Mării Negre a unor grupuri de drone care se îndreptau către spațiul aerian al Ucrainei, în apropierea spațiului aerian al României, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la ora 23.34, cu privire la instituirea alertei aeriene în zona de nord a județului Tulcea. Pentru monitorizarea situației din spațiul aerian, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană, au decolat de pe Baza 86 Aeriană Borcea”, a transmis instituția condusă de Angel Tîlvăr.

Sistemul de supraveghere radar nu a detectat însă pătrunderea în spațiul aerian al României a unor drone, așa că alerta aeriană a încetat în jurul orei 0.45, iar aeronavele F-16 au revenit la bază.

În februarie, șeful Statului-Major al Armatei, generalul Gheorghiţă Vlad, a spus că este necesară schimbarea legislației pentru ca dronele de atac să poată fi doborâte. Abia 8 luni mai târziu, Ministerul Apărării a pus în transparenţă proiectul de lege care permite doborârea dronelor. Totuși, surse guvernamentale au declarat încă din septembrie pentru Libertatea că nu se pune problema ca țara să nu fie apărată, chiar și în absența legislației care permite acest lucru.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News