Pentru prepararea uriaşului colac s-au folosit, printre altele, aproape 30 de kilograme de făină, 20 de kilograme de zahăr, lapte, unt, nucă şi sare, scrie Agerpres.
Aluatul a fost încolăcit pe un butuc de brad, apoi tăvălit în zahăr şi nucă măcinată şi copt pe jar. Comuna Ozun, în special satul aparţinător Sântionlunca, este renumită pentru aceşti colaci secuieşti înveliţi în zahăr ars, precum şi pentru pâinea cu cartofi coaptă pe vatră, pe care localnicii le vând pe marginea DN 11 Braşov-Bacău.
Anul trecut, locuitorii comunei Ozun au preparat un colac secuiesc în lungime de 10 metri şi 60 de centimetri. Printre bucatele pantagruelice preparate în ultimii ani în judeţul Covasna se mai numără un kilometru de cârnaţi (la Sfântu Gheorghe), un bulz din mămăligă şi brânză în lungime de 151 de metri lungime (la Turia) şi o ruladă de îngheţată de peste 100 de metri (la Covasna).
Vezi care e prezența la vot la alegerile parlamentare 2024 și ce candidați sunt pe listele partidelor!