Cristi Berea, candidatul de pe locul doi pe lista USR-PLUS Iași pentru Senat, a fost membru al organizației Noua Dreapta, „dar nu atunci când avea 15 ani”, ci de la 17 la 21 de ani, iar aceasta a fost exclus, nu a părăsit organizația, se precizează într-un drept la replică trimis ziarului de către Partidul Noua Dreaptă și semnat de către Tudor Ionescu, președintele partidului. 

Cristi Berea, candidatul de pe locul doi pe lista USR-PLUS Iași pentru Senat, a fost membru al organizației Noua Dreapta

„Berea a aderat în anul 2003, la vârsta de 17 ani, iar eu l-am cunoscut în anul 2005, când era student la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor”, spune Ionescu.

Cristi Berea nu a plecat din Noua Dreaptă, ci a fost exclus printr-o Hotărâre a Consiliului Director din anul 2007, în urma unor inițiative personale care nu aveau legătură cu naționalismul și valorile etice promovate de Noua Dreaptă.

Noua Dreaptă:

Candidatul USR-PLUS Iași declarase pentru G4media că a fost membru când avea doar 15 ani și că a ieșit de la organizație după aproximativ un an, după ce și-a dat seama că agenda lor e „aberantă”.

„Ceea ce Noua Dreaptă aruncă, USR se grăbește să adune”

Pe lângă precizările legate de Berea, Noua Dreaptă informează că și alți doi membri USR Plus au făcut parte din organizație.

Cristian-Petru Crișan și David Steop, foști consilieri locali în comuna arădeană Vladimirescu din partea Partidului Noua Dreaptă, au fost „adoptați” de către USR-PLUS în 2020, se mai precizează în dreptul la replică trimis de către Noua Dreaptă. 

Partidul Noua Dreaptă le-a retras sprijinul politic foștilor consilieri anul acesta, iar „a doua zi au fost adoptati de USR care de mulți ani își dorea să aibă consilieri în Vladimirescu, cea mai mare comuna din judetul Arad”, spune Tudor Ionescu, președintele Partidului Noua Dreaptă.

În acest caz, domnii de la USR nu mai pot pretinde că cei doi aveau 15 ani când au făcut parte din Noua Dreapta. Mandatul lor din partea Partidului Noua Dreapta în Consiliul Local al comunei Vladimirescu a început în 2016 și a încetat odată cu retragerea sprijinului politic, în 2020.

Noua Dreaptă:

La alegerile locale de anul acesta, David Steop și Cristian-Petru Crișan au candidat pe listele USR-PLUS. 

În 2016, David Steop și Cristian-Petru Crișan au câștigat mandate de consilieri locali în comuna Vladimirescu din partea Partidului Noua Dreaptă. Steop și Crișan și-au dat demisia în noiembrie 2019, mandatele lor încetând astfel. 

David Steop a condus filiala Noii Drepte Arad, ca recompensă pentru faptul că a fost „consilierul cu cele mai bune rezultate la alegerile locale din 2016”. 

Ce agendă are Noua Dreaptă?

„Partidul Noua Dreaptă este partidul naționaliștilor români, al tuturor celor care consideră că a-ți iubi țara nu este o rușine ci o virtute”, spune Tudor Ionescu, președintele partidului. 

Tudor Ionescu, președintele partidului

În 2003, pe site-ul organizației se propunea un manifest care schiţa convingerile organizaţiei, precum şi soluţiile. Iată care erau acestea: soluționarea problemei țigănești, reincriminarea relaţiilor homosexuale, combaterea prozelitismului sectar.

Urmărește-ne pe Google News