Era o metodă răspândită

Unul dintre aceşti proprietari de maşini, care va fi nevoit să ia o decizie radicală, este Constantin Baranoschi (34 de ani), din Bucureşti. În anul 2010, bărbatul a cumpărat din Bulgaria un Renault Laguna, pe care l-a înmatriculat tot acolo. “La vremea respectivă, taxele pentru înmatriculare m-ar fi costat în Români a 2.500 de euro. În Bulgaria, am scos din buzunar doar 350 de euro pentru acelaşi lucru. Evident că nu m-am dus acolo de plăcere, ci ca să fac o economie substanţială. Dacă bulgarii îmi vor lua numerele şi îmi vor da plăcuţe provizorii, nu îmi rămâne decât să merg cu maşina cele două luni cât au valabilitate şi apoi să o duc la REMAT, adică o să o arunc!”, ne-a spus Constantin Baranoschi (foto).

Taxa de mediu, şi pentru maşinile luate prin partaj

În acest moment, autoturismele dobândite prin partaj sunt scutite de plata timbrului de mediu. Acelaşi regim îl au şi maşinile cumpărate în regim de coproprietate care sunt partajate înainte de a fi înmatriculate. Guvernul a hotărât însă să elimine aceste facilităţi printr-o ordonanţă care prevede ca şi proprietarii maşinilor dobândite în urma partajelor să plătească taxa de mediu.

Motocicliştii nu mai au voie să transporte pasageri beţi

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier din România se modifică începând din 8 august. De la această dată, motocicliştii şi cei care conduc motoscutere nu vor mai avea voie să transporte pasageri în stare de ebrietate. Acelaşi document prevede că posesorii de permise B, BE, C şi CE să poate conduce şi tractoare rutiere cu remorcă, cu greutate de la 3.500 de kilograme în sus, în funcţie de tipul permisului.

Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
 

Urmărește-ne pe Google News