La câteva ore după ce au mâncat supa, nouă dintre membrii familiei au fost internați la spital din cauza intoxicației alimentară, scrie Daily Mail.

Potrivit presei chineze, mâncarea ar fi fost stricată, fiind păstrată timp de un an la congelator.

Șapte dintre cele nouă persoane intoxicate au murit sâmbătă, 10 octombrie, în timp ce al optulea deces a fost declarat două zile mai târziu. Ultima victimă a murit luni, a relatat presa chineză, citând familia.

Ceilalți trei membri ai familiei au scăpat cu viață, deoarece au refuzat să mănânce supa cu tăței din cauza ”gustului ciudat”.

Comisia chineză de sănătate a lansat luni un avertisment național, îndemnând cetățenii să evite prepararea sau consumul de alimente din făină fermentată.

Oficialii chinezi au declarat într-un comunicat că cele nouă persoane au murit de intoxicații alimentare după ce au găsit în supa de tăiței ”o concentrație mare de acid bongkrekic”.

O concentrație mare de acid bongkrekic, o toxină respiratorie, a fost detectată în tăiței, precum și în lichidul gastric al celor care s-au îmbolnăvit, se arată în comunicat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News