O familie de patru persoane a fost ucisă de o alunecare de teren produsă în provincia montană Hoa Binh, în nordul Vietnamului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, conform presei vietnameze, relatează Agerpres.

Alunecarea de teren s-a produs după mai multe ore de ploi puternice aduse de taifun. Un versant al unui deal s-a prăbuşit acoperind o gospodărie, conform VNExpress care citează autorităţile locale.

Arbore prăbușit peste o mașină FOTO: Profimedia

Proprietarul gospodăriei, în vârstă de 51 de ani, a reuşit să scape însă soţia sa, fiica şi cei doi nepoţi au fost îngropați de un mal de pământ care s-a surpat. Yagi a lovit nordul Vietnamului sâmbătă, cu vânt puternic de 149 km/h.

Zeci de ambarcațiuni, scufundate

Patru persoane au murit sâmbătă după ce acoperişurile locuinţelor au fost luate de furtuna puternică, au anunțat autorităţile.

În provincia Hai Duong un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost strivit de un arbore smuls de vânt.

Inundațiiile au făcut ravagii FOTO: Profimedia

Duminică, mai multe cartiere din oraşul port Haiphong se aflau sub jumătate de metru de apă, înregistrându-se şi pene de curent electric după ce infrastructura energetică a fost afectată, conform AFP.

În portul Ha Long, sit aflat în patrimoniul mondial al UNESCO, pescarii erau şocaţi de amploarea distrugerilor produse de taifun duminică dimineaţa.

Zeci de ambarcațiuni au fost avariate sau scufundate FOTO: Profimedia

Cel puţin 23 de vase şi ambarcaţiuni au fost scufundate sau au suferit distrugeri.

Înainte de a lovi Vietnamul taifunul a traversat sudul Chinei şi Filipinele, unde a ucis cel puţin 24 de oameni şi a făcut zeci de răniţi.

Vineri, peste 419.000 de locuitori au fost evacuați preventiv din insula Hainan, aflată în sudul Chinei, din calea taifunului Yagi.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News