Capacul nu mai poate fi separat de sticlă. Acest lucru ar trebui să protejeze mările și lacurile de deșeurile de plastic.
„Este o directivă UE, va intra în vigoare în iulie 2024. Ideea din spatele ei: sticlele să fie returnate împreună cu capacul”, a explicat compania Coca Cola Germania.
„Dacă un capac rămâne atașat de sticlă, acesta nu poate fi pierdut și rămâne în bucla de reciclare. Și dacă noul sistem este folosit corect, mica schimbare nu ar trebui să reducă plăcerea de a bea”, a transmis compania.
Este de sperat că, în viitor, consumatorii să nu arunce pur și simplu întreaga sticlă în tufișuri sau în cursurile de apă pentru că întregul efort ar fi în zadar și ar rămâne doar la nivelul unui truc de PR.
De la începutul pandemiei și până în noiembrie 2021, aproximativ 8,7 milioane de tone de deșeuri din plastic au fost generate de statele lumii, potrivit unui studiu realizat de mai mulți profesori de la Universitatea Nanjing, China, și Universitatea din California, SUA.
Doar 10 produse din plastic au reprezentat trei sferturi din deşeuri, datorită utilizării lor pe scară largă și a degradării extrem de lente.
„Nu am fost surprinși de faptul că plasticul reprezintă 80% din deşeuri, dar proporția ridicată de articole pentru luat masa ne-a surprins, care nu sunt doar deşeuri McDonalds, ci şi sticle de apă, sticle de băuturi precum Coca-Cola și conserve”, a spus Carmen Morales-Caselles, de la Universitatea din Cádiz, Spania, care a condus noile cercetări.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!