Și pentru că proiectul inițiat de conferențiarul universitar doctor Florin Frone pe care îl au de dus la capăt cei nouă studenți este făcut exclusiv pe cheltuiala proprie, tema a fost aleasă tocmai pentru că Raluca, una dintre studente, în vârstă de 21 de ani, deține o plantație de căpșuni în localitatea Vernești.
„Ne-am ales ca temă să facem dulceață de căpșuni în mod tradițional pe care vom merge să o promovăm la Târgul Indagra. Vom oferi vizitatorilor spre degustare produsul nostru realizat chiar după o rețetă tradițională pe care ne-a împărtășit-o bunica colegei noastre, după care vom face sondaje în rândul vizitatorilor pentru a afla cum a fost primit și apreciat produsul nostru”, a declarat Alexandra Holmanu pentru Libertatea.
În cadrul proiectului, cei nouă studenți au venit, au cules căpșunile de pe plantație și au mers la locuința colegei lor, unde, supravegheați atent de bunica acesteia, au preparat deliciosul desert.
„Am cules căpșunile, după care le-am spălat și am trecut la curățarea acestora, timp în care alte colege s-au ocupat de pregătirea borcanelor în care urmează să ambalăm dulceața. Concomitent, două dintre noi au pus la fiert zahărul cu apa pentru ca ulterior să adăugăm fructele spălate și curățate și astfel să ne mișcăm ceva mai repede”, a spus Raluca Năstase, proprietara plantației de căpșuni.
Alături de cele șapte studente au fost marți și doi studenți care, deși admit că nu se simt tocmai în largul lor în bucătărie, au venit și au pus umărul la treabă pentru reușita proiectului comun.
„Nu ne prea pricepem noi la bucătărie dar am venit și am ajutat cu ce ne-am priceput. Am cules căpșunile, le-am cărat la mașini după care ne-am ocupat de lipirea etichetelor și legarea borcanelor concomitent cu imortalizarea tuturor etapelor pentru că la final va trebui să și ilustrăm proiectul și să arătăm ca această dulceață a ieșit din mâinile noastre”, a declarat Cosmin Mustață.
După aproximativ trei ore, dulceața a fost gata. Cei nouă studenți au trecut la ambalarea acesteia în borcanele pe care și le-au cumpărat de pe OLX pentru a fi mai ieftine, au prins capacele și au încercat să îi dea o față comercială aplicând peste capac o pânză alături de un șnur tricolor ca să scoată în evidență faptul că este gătită după o rețetă tradițională.
Ulterior, băieții au trecut la lipirea etichetelor care conțin și sloganul proiectului „Homemade with love”.
Miercuri, la deschiderea Târgului Indagra, de la Romexpo, studenții la Agronomie vor merge să ofere spre degustare produsul făcut de ei, iar apoi vor afla prin metode specifice ce cred cei care îl vor gusta și dacă ar cumpăra un astfel de produs.
Citește și: REPORTAJ. Viața ca o partitură. Soprana care a râs în fața morții pentru a plânge pe scenă
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!