Într-o intervenție la televiziunea națională, Ihnat a explicat de ce resturile de drone găsite în Ucraina, după atacul masiv al Rusiei din cursul nopții de vineri spre sâmbătă, sunt vopsite în negru.

Carbonul este „un material care absoarbe semnalul radar”, iar culoarea neagră ar trebui să facă mai dificilă identificarea și doborârea dronelor de pe cer de către soldații ucraineni, potrivit lui Ihnat. Cel mai adesea, forțele ruse atacă Ucraina cu drone și rachete pe timp de noapte.

„Chiar și înainte, ei (soldații ruși, n.r.) au îmbunătățit dronele pe care le-au primit din Iran și pe cele pe care le-au produs pe plan intern, folosind materiale compozite pentru suprafața reflectorizantă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, Rusia a efectuat cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul invaziei, în februarie 2022.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât 74 din cele 75 de drone lansate de trupele ruse, potrivit Forțelor Aeriene.

Cinci persoane au fost rănite la Kiev în urma atacului, inclusiv un copil de 11 ani, au anunțat ulterior autoritățile locale

Rusia folosește drone kamikaze de tip Shahed, de producție iraniană, pentru a ataca orașele ucrainene începând din septembrie anul trecut, provocând în mod regulat victime în rândul civililor, notează The Kyiv Independent.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Ucraina și Rusia

 
 

Urmărește-ne pe Google News