După ce a studiat la seminarul teologic catolic din oraşul Villa Devoto, Bergoglio a intrat în Societatea Iezuită în martie 1958. A obţinut diploma de licenţă în Filosofie la Colegiul Máximo San José din San Miguel, apoi a predat Literatură şi Psihologie la Colegiul „Inmaculada” din Santa Fe şi la Colegiul „Salvador” din Buenos Aires.

A fost hirotonit preot în decembrie 1969, după care a absolvit Facultatea de Filosofie şi Teologie din San Miguel.

Din punctul de vedere al gândirii teologice, Bergoglio este considerat apropiat de organizaţia conservatoare laică Comuniune şi Eliberare, o mişcare afiliată Bisericii Romano-Catolice.

Cardinalul Bergoglio a avut poziţii împotriva avortului şi eutanasiei, condamnând homosexualitatea, conform canoanelor apostolice, deşi afirmă că persoanele homosexuale trebuie respectate ca toţi ceilalţi. Bergoglio s-a opus legalizării căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex în Argentina.

Din punctul de vedere al gândirii sociale a Bisericii, Bergoglio pledează pentru ajutarea săracilor şi evidenţiază importanţa justiţiei sociale, potrivit mediafax.ro

Noul Papă îşi alege SINGUR numele

Noul Papă a avut posibilitatea să-şi aleagă singur numele pe care îl va purta în perioada pontificatului său. Jorge Mario Bergoglio a ales să poarte numele Sfântului Francisc din Assisi, întemeietorului Companiei lui Isus (Ordinul Iezuit).

Regula stabileşte ca succesorul Apostolului Petru pe tronul Bisericii să îşi aleagă numele imediat ce a fost ales de către cardinalii reuniţi în Conclav. Apoi numele noului Suveran Pontif va fi proclamat în faţa mulţimii, la Roma, de la balconul Bazilicii Sfântul Petru, de către cardinalul protodiacon după pronunţarea celebrei formule latine „Habemus Papam”.

Iniţial, papii păstrau de obicei numele lor de botez şi aceasta a durat până la sfârşitul primului

Urmărește-ne pe Google News