Insensibili şi faţă de un om fără picioare

La Spitalul de Urgenţă Slobozia era însă freamăt mare, pentru că oamenii de acolo s-au confruntat de mai multe ori cu refuzul celor de la Transfuzii.
“Anul trecut, am solicitat sânge pentru un bolnav care a venit cu picioarele tăiate, în urma unui accident. Doamna dr. Stoian a susţinut că are hemoglobina în limite normale şi m-a refuzat. Orice medic ştie că hemoglobina scade drastic în câteva ore în aceste cazuri grave. Acum, avem internat la Terapie Intensivă un om al străzii, Titi Dedu, care suferă de insuficienţă renală critică. Nici pentru el nu am primit sânge, cu toate că are grupa 01, grupă de donator, şi e uşor de procurat”, ne-a declarat Adrian Berbece (foto), managerul spitalului, care spune că mai are în unitatea medicală doar două pungi cu sânge şi speră că nu va fi vreo calaminate cu mulţi răniţi, pentru că nu ştie cum s-ar putea descurca.
Cum au ajuns angajaţii Centrului de Transfuzii să facă avere pe spatele oamenilor? Lucrurile stăteau aşa: medicii din spitalul Slobozia cereau sânge pentru pacienţii internaţi, însă directoarea Stoian refuza solicitarea.
Doctorii returnau dosarul bolnavului, fără să-i facă transfuzia, pentru că nu aveau cu ce. Bolnavul, în disperare de cauză, mergea să ceară personal sânge, iar dacă era de acord să cotizeze, primea aprobarea, dacă nu… nu.
Acum însă, circuitul a fost întrerupt de procurori, iar directoarea şi cinci asistente au fost deja reţinute, ieri, în acest caz, alte două angajate aflându-se sub control judiciar.

Consult de planning, la 96 de ani

Poliţiştii au făcut ieri descinderi în Timiş şi în Mehedinţi, la clinici private şi la domiciliile membrilor unei grupări suspectate că ar fi făcut deconturi ilegale de servicii medicale de circa 100.000 de lei.
În urma controalelor, a ieşit la iveală că un pacient cu o boală cronică ar fi fost consultat de 18 ori într-o lună, iar pentru un bărbat de 96 de ani au fost decontate servicii de planning familial, adică bătrânul ar fi beneficiat de sfaturi despre cuplu şi modul de folosire a mijloacelor contraceptive. (Alin Ghiciulescu)

Şpagă pentru adopţii

Percheziţii au avut loc ieri şi în judeţul Teleorman, la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Surse judiciare susţin că cercetările o vizează pe directoarea Floarea Alesu, care ar fi suspectată că între 2005 şi 2012 ar fi cerut şpagă câte 1.000 de euro de la familiile dornice să adopte un copil.
Ea se află la cârma Direcţiei din 2011, iar înaintea ei directoare a fost Bombonica Dragnea, soţia lui Liviu Dragnea, care ar putea fi luată şi ea la întrebări.
fotografii : Gabriel Pătruţ

 
 

Urmărește-ne pe Google News