Mai intai de toate, ar trebui sa te intrebi cat de lung este un vagin normal, pentru ca este teribil de important sa cunosti raspunsul. Dar sa vedem despre ce e vorba! Vaginul mediu adult variaza in lungime de la aproximativ 9 cm la 13 cm. Penisul mediu are cam 10 cm cand nu este in stare de erectie. De altfel, un penis poate sa aiba doar 5 cm lungime in stare de „repaus” si sa fie totusi normal. In timpul erectiei, el creste brusc cu 20 de procente sau mai mult in timpul contactului sexual. Daca penisul unui barbat e destul de lung pentru a ajunge de la trupul sau pana in vagin, inseamna ca aceasta dimensiune e suficienta pentru desfasurarea unui act sexual normal. Asadar, e o pierdere de vreme sa-ti faci griji asa mari. „Uneori, am impresia ca nu ma simt barbat si ca ar trebui sa am un penis mai mare cu cativa centimetri”. Nu are rost sa te ingrijorezi pentru un centimetru sau doi de penis. Asa dupa cum bine spunea prietena ta, „a fi barbat inseamna mult mai mult de cat cativa centimetri in plus la un penis”.

„Exista vreun tratament pentru marirea penisului?”. Cu chirurgia plastica moderna aproape orice e posibil. Dar ar trebui sa ai motive foarte intemeiate ca sa lasi chirurgul sa-ti opereze penisul. O metoda simpla si rapida e cea care implica doar cateva taieturi. Cum se procedeaza? Penisul e tinut de osul pubian intr-un fel de „fir”, numit ligament. Daca tai acest ligament, penisul „cade”, atarna mai jos si „pare” mai lung. Intr-adevar, la prima vedere s-ar parea ca a crescut cu doi-trei centimetri dar, in realitate, lungimea sa reala nu s-a schimbat nici macar cu un milimetru. Ce consecinte poate sa aiba aceasta interventie? Sunt cateva care nu sunt deloc imbucuratoare. Cand ai erectie, penisul „prelucrat” nu se mai ridica intr-un unghi drept, ca inainte. Si-apoi, taierea acestui ligament important face ca penisul sa fie instabil chiar in timpul actului sexual. De asemenea, creste si riscul de penis fracturat. S-au mai inventat si pompe – sisteme vacuum – si injectii cu silicon lichid. Dar nici unul din aceste sisteme nu poate fi folosit fara un examen medical, in prealabil (de obicei, urologic).

Ma numesc Liliana I., am 23 de ani si sunt din Galati. M-am casatorit la 14 ani si jumatate cu barbatul pe care-l iubesc din tot sufletul. Din pacate, nu am reusit sa raman insarcinata. Ce putem face in acest caz, mai ales daca ne dorim un copil?
Liliana I., din Galati.

Cauzele infertilitatii pot fi multiple. Ele pot tine de tine, de sotul tau sau de amandoi. Important este sa va prezentati amandoi la un medic de specialitate. In ce consta examenul medical? Atat tu, cat si sotul tau trebuie sa faceti cateva analize: spermograma si analize hormonale (pentru el) si diferite teste de deteminare a nivelului hormonal, biopsie pe endometru (pentru tine). Unii medici completeaza foaia de observatie si cu un test postcoital – pentru stabilirea capacitatii de mobilitate a spermatozoizilor. Dupa aceasta prima etapa de investigatii, se stabileste un tratament pentru cateva luni. In cazul in care nu se obtin re-zultate imediate, se trece la identificarea – prin alte tehnici – a functionalitatii organelor genitale. Asadar, nu dispera! Daca va doriti foarte mult un bebelus, il veti avea! Dar trebuie sa urmati cu strictete tratamentul si sfatul medicului specialist.

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News