Locotenent-colonelul Peter Lerner a mai spus că palestinienii au suficientă hrană pentru câteva săptămâni, precum și adăpost.

El a declarat, într-un interviu acordat postului britanic de televiziune, că guvernul israelian a reluat ieri alimentarea cu apă a zonelor din sudul Fâșiei Gaza, unde sute de mii de oameni au fost îndemnați să se refugieze.

Locotenent-colonelul Lerner a acuzat, de asemenea, Hamas că a furat echipamente medicale și combustibil dintr-un complex al ONU din orașul Gaza, în ciuda faptului că nu era cazul pentru o asemenea acuzație.

Deși UNRWA a publicat, anterior în cursul zilei de astăzi, un mesaj în care susținea că au fost furate provizii de la sediul său, postarea a fost ulterior ștearsă – fiind publicat un tweet clarificator. „UNRWA dorește să confirme că nu au avut loc jafuri în niciunul dintre depozitele sale din Fâșia Gaza”, a transmis organizația.

Despre copiii morți în Gaza: „Nu am încredere în nimic din ceea ce spune Hamas”

În timpul interviului acordat Sky News, Lerner a mai spus: „Hamas nu are nicio considerație pentru viața umană și va sacrifica toată populația din Gaza”. Purtătorul de cuvânt al IDF a avertizat: „Hamas este organizația care a măcelărit cu brutalitate israelieni și suntem hotărâți să o distrugem”.

Autoritățile palestiniene au anunțat că 1.030 de copii din Gaza și-au pierdut viața după 7 octombrie, iar acest bilanț vine înainte de anticipata ofensivă israeliană la sol.

Când a fost întrebat despre această cifră, locotenent-colonelul Lerner a spus: „Nu am încredere în nimic din ceea ce spune Hamas și vă recomand cu tărie să nu aveți nici dumneavoastră. Aceștia sunt oameni care măcelăresc copii în dormitoarele lor, fără a avea un pic de respect pentru orice viață umană”.

Foto: Profimedia Images

Urmărește LIVETEXT Israelul își evacuează locuitorii de la granița cu Libanul, în timp ce civilii din Gaza așteaptă deschiderea frontierei cu Egipt

Urmărește-ne pe Google News