Politia Capitalei: “Nu exista nici o sesizare de copil rapit. In activitatile lor zilnice, politistii de proximitate raspund la orice problema ridicata de cetateni si, implicit, formuleaza mesaje cu caracter preventiv”, a precizat subcomisar Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al DGPMB.

Inspectoratul Scolar Bucuresti: “Sunt o multime de zvonuri care circula in perimetrul scolilor, dar nici parintii, nici conducerile acestora nu au raportat disparitii de copii. Astazi (n.r. ieri), profesorii de la scoala nr. 48 au auzit ca un copil a fost luat din strada, din Pantelimon, si au anuntat Politia Comunitara. La randul lor, politistii comunitari nu au informatii in acest sens, dar avem o buna colaborare si vom fi foarte atenti”, ne-a declarat Cristian Alexandrescu, inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti. 

Inspectoratul de Politie Ilfov. “E o nebunie, o fabulatie. Nu am primit nici macar o sesizare cu privire la disparitia unor copii si cu atat mai putin referitor la existenta unor cadavre. Avem in baza de date anumiti copii care dispar frecvent din cauza unor probleme in familie, dar acestia apar intotdeauna.  Nu avem nici un indiciu cu privire la existenta unor cadavre in padurile din zonele limitrofe Capitalei. Dar, chiar si in aceste conditii, o echipa de politisti din Ilfov, formata din  sociolog, psiholog, ofiteri de prevenire si proximitate si politisti de la posturile comunelor respective, s-a dus la cateva scoli din comunele Pantelimon  si Cernica. Copiilor si profesorilor li s-a spus foarte clar ca nu exista nici un pericol, ca sunt in siguranta, pentru ca totul e o fabulatie”, ne-a spus subinspector Cristina Golis, purtator de cuvant al IPJ Ilfov.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. “Nu avem nici o sesizare legata de uciderea unor copii, nici un indiciu. Nu avem nici un cadavru, pentru a putea declansa o ancheta. E un zvon care, din cate am inteles, a plecat de la un parinte care a vrut sa isi sperie copilul. Am verificat informatia si nu se confirma”, ne-a declarat procurorul Marius Iacob, adjunct al parchetului Bucuresti.

Institutul de Medicina Legala “Mina Minovici” Bucuresti. “E doar un zvon pe care l-am auzit si eu. La noi la institut nu a ajuns nici un cadavru de copil”, puncteaza dr. Abdo Salem, din cadrul IML.

Serviciul de Medicina Legala Ilfov. “Sunt tampenii, zvonuri, aiureli. La noi nu exista plangeri, nu exista cadavre, nu exista nimic oficial in legatura cu aceasta incredibila poveste”, a spus dr. Razvan Ulea, seful Serviciului de Medicina legala Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News