‘Imi plac foarte mult toate mancarurile bune. Sunt extrem de putine cele care nu ma tenteaza’, spune Florina Cercel si este de ajuns sa-ti dai seama ca e o pofticioasa. Totusi, actrita de 65 de ani nu cedeaza intotdeauna tentatiei de a da iama intr-o farfurie cu mancare si respecta regulile de baza ale expertilor in nutritie: ia intotdeauna micul dejun si nu mai mananca dupa ora 18.00.
Ii plac pestele, legumele si fructele
Interpreta pitorescului personaj Spania din telenovela ‘Inima de tigan’, difuzata la Acasa, spune ca nu sare niciodata peste cea mai importanta masa a zilei: ‘Oricat de matinala as fi, e obligatoriu sa mananc la micul dejun o felie de paine prajita, o cafea cu lapte in care imi pun miere si, in plus, un fruct sau un pahar cu suc de fructe. Iau pranzul cand am timp si incerc sa nu mananc dupa ora 18.00’. Florina spune ca este priceputa in bucatarie si stie sa faca orice, mai putin dulciuri. ‘Imi iese extraordinar somon umplut cu spanac si ciuperci, in foitaj. Se prepara la 190 de grade, timp de 30 de minute. Este foarte gustos’, ne-a asigurat ea. Cat despre preferatele sale, marturiste ca se da in vant dupa peste si derivatele din peste, legume (mai putin conopida si cartofii) si fructe. Nu-i plac deloc puiul si produsele de fast-food.