Acest nivel maxim al cazurilor de COVID-19 a fost atins la numai patru zile după ce în Austria au fost ridicate aproape toate restricţiile rămase asociate coronavirusului.
În schimb, situaţia din spitale, în special în secţiile de terapie intensivă, se menţine stabilă. Precedentul record, 43.053 de cazuri, data din 27 ianuarie 2022.
Obligativitatea purtării măştii de protecţie a fost suspendată de sâmbătă în mare parte din ţară, iar restaurantele şi-au putut servi din nou clienţii seara, pentru prima dată după doi ani.
Ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi afaceri constituţionale, Karoline Edtstadler, a anunţat că, de miercuri, Austria va suspenda cerinţa legală privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a adulţilor, la sfatul unui grup de experţi. Situaţia urmează să fie reanalizată după trei luni, a precizat ministrul sănătăţii, Johannes Rauch.
Legea privind vaccinarea obligatorie a intrat în vigoare pe 5 februarie în Austria. Potrivit acesteia, orice persoană care lua decizia de a nu se vaccina era pasibilă de o amendă de până la 3.600 de euro.
Austria a fost una dintre primele ţări care a introdus vaccinarea obligatorie. Majoritatea celorlalte ţări din Uniunea Europeană s-au limitat la obligativitatea doar pentru anumite grupe de vârstă. În prezent, rata de vaccinare împotriva COVID-19 în Austria se menţine în jur de 70%.
FOTO: Hepta
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!