Expertul militar și fostul soldat al forțelor speciale Alexander Arutyunov a explicat că vizita ministrului rus al Apărării, Andrei Belousov, în China poate fi legată de pregătirea unităților nord-coreene pentru a participa la acțiuni de luptă.

Anterior, au existat informații că unități din RPDC (Coreea de Nord) s-ar putea alătura operațiunii speciale. Mai mult, canalele de Telegram din Rusia au dat de înțeles că unii voluntari nord-coreeni au ajuns deja pe terenurile de antrenament rusești și au început pregătirea militară. Există chiar și rapoarte neconfirmate că numărul voluntarilor este atât de mare, încât nu sunt suficienți instructori pentru a-i antrena.

Expert militar: „Posibil să primim și 200.000-300.000 de voluntari coreeni”

Alexander Arutyunov a subliniat, de asemenea, că aceste zvonuri ar putea fi adevărate. „Eu consider că este absolut posibil să primim 100.000, poate chiar 200.000-300.000 de voluntari coreeni”.

Expertul a adăugat că toată această situație face parte din „jocul politic global”. Coreea de Nord, conform spuselor sale, depinde de o altă țară asiatică, care ocupă locul doi în economia mondială (se referă la China).

Participarea unităților nord-coreene la război, de partea Rusiei, în opinia lui Arutyunov, va fi un semnal clar pentru întreaga lume că China și-a dat acordul în acest sens.

De asemenea, el a subliniat că vizita recentă a ministrului rus al Apărării, Andrei Belousov, în China a fost direct legată de aceste chestiuni. De asemenea, mai spune Arutyunov, faptul că se poartă negocieri cu autoritățile chineze semnalează din nou că participarea Coreei de Nord ar putea fi autorizată.

Anterior, secretarul general al NATO, Mark Rutte, a menționat că NATO nu are nicio confirmare a datelor ucrainene despre implicarea militarilor nord-coreeni în operațiunea specială.

Video: Parada militară a Coreei de Nord prin care se marchează a 71 de ani de la încheierea Războiului din Coreea (considerat de Phenian drept o victorie).
Sursa: Pyongyang Broadcast Service

Ce prevede acordul de parteneriat semnat de Rusia cu Coreea de Nord, în 2023

La rândul său, pe 10 octombrie, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a numit zvonurile despre posibila participare a militarilor din Coreea de Nord în război drept o altă „dezinformare”.

Cu toate acestea, astfel de informații au fost difuzate și de presa ucraineană, care afirma că militarii nord-coreeni se pregătesc pentru a participa la luptă în Ucraina.


https://twitter.com/wartranslated/status/1847204271210574233?ref_src=twsrc%5Etfw 

Este important de menționat că, în iunie 2023, Rusia și Coreea de Nord au semnat un acord de parteneriat strategic, care include ajutor militar în cazul unor acțiuni de apărare.

Cu toate acestea, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că Moscova nu are nevoie de ajutor din partea altor țări în timpul operațiunii militare speciale.

Urmărește-ne pe Google News