Valoarea totală a celor 1.781 de sancțiuni contravenționale s-a ridicat la suma de 821.735 de lei.
Dintre acestea, 41 sancțiuni contravenționale au fost date operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, în valoare de 53.000 de lei, iar alte 8 sancțiuni contravenționale (avertisment) au fost date persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții.
De asemenea, 789 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 91.400 de lei, au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 49 sancțiuni contravenționale, în valoare de 55.500 de lei, au fost date pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.
În cadrul acțiunilor desfășurate au mai fost aplicate 470 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 180.440 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.
Exemple de nereguli constatate:
1. În județul Brașov a fost organizat un festival unde au fost constatate mai multe nereguli privind nerespectarea măsurilor impuse în context COVID-19, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei. Totodată, s-a dispus măsura de suspendare temporară a activității agentului economic pentru nerespectarea regulilor de igienă și de depozitare a produselor alimentare.
2. Administratorilor unui club din Capitală le-au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.750 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a activității conform Legii 349/2002, de către Poliția Sectorului 3 București, pentru nerespectarea cu repetabilitate a prevederilor privind interzicerea fumatului în localurile publice. Au fost confiscate băuturi alcoolice în valoare de 11.600 de lei.
3. În județul Constanța, în localitatea Vama Veche, polițiștii au organizat o acțiune pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Au fost constatate 11 infracțiuni privind deținerea de droguri de risc și de mare risc și confiscate comprimate de Ecstasy, țigarete și plicuri de canabis, ketamina și MDMA.
La activități au participat peste 5.000 de polițiști, aproximativ 2.000 de jandarmi, 390 de polițiști de frontieră, 200 de cadre ISU, 1.456 de polițiști locali, 96 de reprezentanți din cadrul ANSVSA, 46 de inspectori ANPC, 96 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 59 de angajați ai Ministerului Muncii, 15 oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro