Numărul real al persoanelor infectate ar putea fi însă mai mare, acesta neputând fi stabilit cu exactitate din cauza numărului limitat de teste din multe locuri de pe glob.
„Ne dorim cu disperare să se termine cu această pandemie, dar COVID-19 în mod clar nu a terminat cu noi. Iar bătălia trebuie să dureze mai mult”, a spus dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), săptămâna aceasta.
În acest moment, numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 creşte în cel puţin 83 din 240 de ţări.
Statele Unite, Brazilia, Indonezia, India şi Iran sunt țările care raportează cele mai multe cazuri în media pe şapte zile și ele reprezintă aproximativ 38% din toate cazurile înregistrate la nivel global.
Din cazurile severe de COVID-19, aproape 97% reprezintă persoanele nevaccinate.
Dacă numărul persoanelor infectate ar fi o ţară, ar fi al optulea cel mai populat stat din lume, după Nigeria, potrivit analizei Reuters.
A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la 100 de milioane, în timp ce următoarele 100 de milioane au fost raportate în puţin peste şase luni, potrivit analizei.
În România, numărul cazurilor este în creștere, după ce miercuri au fost raportate 271 de noi înfectări.
Potrivit site-ului worldometers.info, până joi, 201.008.826 de persoane au fost infectate cu COVID-19 în întreaga lume de la debutul pandemiei.
Pandemia de coronavirus a dus la decesul a 4,4 milioane de oameni.
FOTO: EPA