Din cele 91 de cazuri noi de infectare cu Omicron, 46 sunt bărbați și 45 sunt femei „cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara”, a informat instituția condusă de ministrul Alexandru Rafila.
Patru dintre cei depistați cu Omicron sunt copii până în 9 ani, conform Digi24.
Potrivit Ministerului Sănătății, 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 de persoane sunt nevaccinate anti-COVID 19.
Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 se ridică acum la 183.
Primele cazuri de Omicron au fost depistate în România pe 4 decembrie, la doi dintre cei 46 de români repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud, locul unde a apărut noua tulpină.
Vineri, 31 decembrie 2021, la ultima raportare, erau confirmate 92 de cazuri. Tot atunci, Ministerul Sănătății informa că „tulpina Omicron probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”.
Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș a declarat pentru Libertatea marți, 4 ianuarie, într-un interviu, că în România este deja transmitere comunitară cu Omicron, el punând creșterea numărului de cazuri COVID din ultimele zile tocmai pe seama noii tulpini.
Profesorul a spus că nu e oficial transmitere comunitară pentru că nu testăm suficient ca să constatăm asta și a înaintat o serie de măsuri care, dacă ar fi luate, ar putea domoli valul pandemic.
Miercuri, 5 ianuarie, în România au fost raportate 4.893 de cazuri noi de COVID. A fost a doua zi de creștere, după ce marți au fost raportate 3.900 de infectări noi. În săptămâna dinainte, bilanțul nu a sărit de 1.760.
Foto: Profimedia
Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!