„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare, în zona localităţii Grivita din judeţul Galaţi, a fost identificată 1 victimă decedată, numărul total al persoanelor decedate fiind 7”, au transmis autoritățile.

Judeţul Galaţi a fost cel mai afectat de inundaţiile provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris. În total, aproximativ 6.000 de gospodării din 26 de localităţi au fost afectate.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit codul roşu de viituri, valabil până marţi la prânz pe două râuri din judeţele Galaţi şi Vaslui, zone afectate inundații.

„Se instituie codul roșu, începând din această seară, de la ora 18.00, până marți, la ora 12.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Vaslui – amonte stația hidrometrică Bârlad (judeţele: Vaslui şi Iaşi) și Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi)”, a anunțat INHGA.

În aceste condiții, premierul PSD Marcel Ciolacu a decis luni, 16 septembrie, ca starea de alertă să fie instituită în județele Galaţi şi Vaslui pentru reparaţii la casele distruse de inundații, la drumuri și la poduri. De asemenea, șeful Executivului a anunțat că fiecare familie afectată de inundațiile din ultimele zile va beneficia de un ajutor de urgență de maximum 10.000 de lei.

Și Partidul Național Liberal, condus de Nicolae Ciucă, a anunțat că familiile ai căror membri au murit „vor beneficia suplimentar de aceeași sumă pentru fiecare victimă”.

„Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a solicitat ca suma de 100 milioane lei să fie scoasă din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru a fi alocată gospodăriilor afectate de viituri”, a transmis PNL.

Urmărește-ne pe Google News