„Cele 69 de persoane au fost sprijinite de către personalul Ambasadei României la Beirut și de două echipe consulare mobile din cadrul Unității de reacție rapidă a MAE în vederea eliberării documentelor de călătorie și îndeplinirii tuturor formalităților necesare îmbarcării. De asemenea, au fost întreprinse demersuri, pe lângă autoritățile locale competente, pentru realizarea zborului în condiții de siguranță”, a transmis instituția condusă de Luminița Odobescu.

În total, 212 români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Liban până la acest moment, dar operațiunea de repatriere continuă, iar MAE și Ambasada României în Liban vor rămâne în contact cu cei care s-au înregistrat la misiunea diplomatică și au cerut să fie scoși din această țară afectată de războiul cu Israel.

MAE a adăugat că este în vigoare avertismentul de călătorie de nivel 8/9 – „EVITAŢI ORICE CĂLĂTORIE!” pentru Liban din cauza războiului cu Israel.

Potrivit informațiilor Libertatea, aproximativ 1.200 de români şi membri de familie ai acestora şi-au înregistrat prezenţa în Liban.

Israelienii comemorează un an de la atacul fără precedent comis de guparea teroristă Hamas, pe 7 octombrie 2023, la care a contribuit și Libanul prin gruparea libaneză Hezbollah. Între Israel și Hezbollah, susținută de Iran și aliată cu Hamas, au loc aproape zilnic schimburi de focuri.

Urmărește-ne pe Google News