În filmare, Norouzi, care are succes cu rolul ei din „Jocuri sacre”, un serial polițist, prima producție indiană Netflix, renunță întâi la burqa și apoi, pe rând, la toate veșmintele.

Spune că astfel vrea să clarifice faptul că toate femeile au dreptul să poarte ceea ce își doresc, „indiferent dacă este o burqa ce acoperă complet trupul, o rochie sau bikini”.

Clipul se temină cu femeia acoperindu-și sânii cu mâinile și mesajul: Corpul meu, alegerea mea! Femeie. Viață. Libertate!”.

Videoclipul cu protestul curajos al vedetei de la Bollywood a fost șters între timp de pe contul ei de Instagram. Nu este clar dacă a fost eliminat de actriță sau de platformă.

Însă este încă postat pe YouTube.

Iranul a fost cuprins de manifestări antiguvernamentale de amploare, declanșate de moartea tinerei Mahsa Amini în timp ce se afla în custodia poliției morale. Ea a fost arestată pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice.

Pe 16 septembrie, Amini, 22 de ani, a intrat în comă și a murit în custodia poliției morale a Iranului pentru că a purtat hijabul într-un „mod nepotrivit”, neacoperindu-și complet părul.

Recent, zeci de actrițe și cântărețe din Franța și-au tăiat părul, în cadrul unui protest-manifest „pentru libertate”, iar videoclipul a fost postat pe rețelele sociale.

Urmărește-ne pe Google News