Familia femeii dispărute a trăit două zile de coșmar, neștiind nimic de ea, iar fiica a anunțat nu doar poliția, ci a cerut ajutorul pe rețelele de socializare oricui putea să ofere un indiciu. O adolescentă din Suceava a văzut apelul și s-a gândit că ar putea să pună la cale o înșelătorie.
Așa că a sunat și a anunțat familia că a răpit-o pe femeia de 49 de ani și cere 1.000 de lei răscumpărare. Familia femeii dispărute i-a dat banii fetei. Surpriza a venit când femeia s-a întors acasă, miercuri, și a spus că n-a fost victima vreunei infracțiuni.
Caz cu final fericit în cazul femeii de 49 de ani din Cluj, dispărută în urmă cu două zile de acasă. Mama talentatei violoniste s-a întors singură acasă şi le-a spus celor din familie că nu a fost victima vreunei infracţiuni.
Potrivit polițiştilor, la data de 29 martie a.c, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie de 49 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat în mod voluntar de la domiciliul său. Urmare a mediatizării cazului atât de către mass-media, cât și de către familie pe rețelele de socializare, fiica femeii a fost contactată de către o persoană necunoscută, care i-a solicitat sume de bani în schimbul obținerii de date cu privire la locația în care s-ar afla mama acesteia împotriva voinței sale, parte din suma solicitată fiind achitată de către aparținători.
În acest context, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, fiind efectuate activități specifice cu sprijinul UTAI Cluj-Napoca și a Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj.
În contextul în care femeia de 49 de ani s-a întors la domiciliu, nefiind victima unei presupuse infracțiuni de lipsire de libertate, în cauză s-a dispus schimbarea încadrării juridice în infracțiunea de înșelăciune.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit identitatea persoanei, o tânără de 16 ani, din județul Suceava.
Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Suceava, aceasta a fost depistată la domiciliul său, fiind condusă la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.
S-a stabilit faptul că în urma luării la cunoștință prin intermediul mass-media și a rețelelor de socializare despre plecarea femei de la domiciliu, a decis să o contacteze pe fiica acesteia cu scopul de a o induce pe aceasta în eroare pentru a obține diferite sume de bani.
Prejudiciul a fost parțial recuperat, fiind restituit familiei. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro