UPDATE ora 20.25: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunțat că a început urmărirea penală „cu privire la incidentul aviatic sesizat la 112 la data de 27.08.2022, în jurul orei 13:50”.

Procurorii au precizat că cei doi decedați sunt un bărbat și o femeie, fără să ofere alte detalii. „În cauză sunt efectuate cercetări in rem”, se mai arată în comunicat.

UPDATE ora 17.20: Una dintre cele două persoane care au murit în accidentul aviatic de la Giurgiu este directorul aerodromului, care pilota aeronava, a declarat primarul din Lețca Nouă, Marian Negru, la Antena 3.

Potrivit afirmațiilor edilului, a doua persoană care a murit în urma incidentului aviatic este o tânără de 28 de ani.

UPDATE ora 16.15: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis imagini de la fața locului.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

În fotografiile și secvențele video se văd rămășițele aeronavei prăbușite.

UPDATE ora 14.48: IGSU a anunțat că „au fost identificate două persoane decedate”.

Apelul către 112 a fost făcut în jurul orei 14:00. IGSU a anunțat că este vorba de o aeronavă de mici dimensiuni despre care există informații că s-a prăbușit.

„Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate 2 mașini de stingere, 1 ambulanță SMURD și 1 ambulanță SAJ. În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu 1 mașină de stingere și 1 ambulanță SMURD de la ISU Teleorman”, a transmis IGSU.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV.

Urmărește-ne pe Google News