DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

PREȚURI MARI. O altă versiune a realității din Piața Obor decât cea din Financial Times: „Am clienți cărora le dau pe datorie”. De ce a ajuns ceapa să coste 8 lei kilogramul și castraveții 20

« Înapoi la articol

Comentarii (6)

rololiv   •   29.03.2023, 15:57

Trebuie sa ne obisnuim cu articole care dau replica celor de la Financial Times! Daca inteleg bine, reteta lor consta in a pune laolalta tot ce reporterii aud in piata, fara intrebari suplimentare de clarificare si fara a incerca sa fie deslusite cititorilor macar bazaconiile cele mai pregnante. Cum ar fi pretinsa legatura dintre existenta samsarilor si folosirea de substante interzise (deja relevata intr-un comentariu) sau, preferata mea, "norma" edictata de dl Gheorghe privind numarul (maximum 3) si combinatiile de legume (niciodata vinete + marar sau dovlecei + ridichi) care pot fi permise la vanzare in piata! In mod normal, ajunge sa te doara mintea cand asculti asa ceva, dar se pare ca reporterii au o rezistenta deosebita la durere...

mrc.inl   •   29.03.2023, 09:54

Era normal să se scumpească, s-ar fi scumpit chiar și fără triplarea prețului la îngrășăminte, pesticide, curent. Cu 2 lei ceapa și cartofii anii trecuți ajunsese românul să nu-și mai lucreze grădina, scosese chiar o nouă vorbă, „la prețurile astea prefer să cumpăr”, după mai vechea „decât să muncesc degeaba, mai bine stau degeaba”. Munca în agricultură e grea și prost plătită. Și mai e și atmosfera asta de nemuncă, de stimulare a nemuncii cu bani mulți plătiți aiurea de stat, unora. Poate așa or să fie mai puține grădini pârlogite în satele românești. Oricum, englezoaica era mulțumită de prețuri, dacă la celelalte produse, de supermarchet i-am ajuns pe occidentali (sau chiar i-am întrecut), chiar cu veniturile din România, era normal să se întâmple și la legume.

michi   •   28.03.2023, 15:23

Astia nu sunt producatori. Daca ei au tarabe inchiriate cu luna, cine mai munceste. Au sclavi pe plantatie? Vand cu manusi ca sa nu li se strice manichiura! Toate preturile sunt artificiale, majorate exagerat. Daca ar fi sa-i stranga cineva de gat, ar afla ca au adaos de 100-300%!

    dabaca2020   •   29.03.2023, 18:53

    michi   •  28.03.2023, 15:23

    Astia nu sunt producatori. Daca ei au tarabe inchiriate cu luna, cine mai munceste. Au sclavi pe plantatie? Vand cu manusi ca sa nu li se strice manichiura! Toate preturile sunt artificiale, majorate exagerat. Daca ar fi sa-i stranga cineva de gat, ar afla ca au adaos de 100-300%!

    Subscriu total stimate @ michi ,, Asa este ,preturile sunt umflate copios de comerciantii ,,*** ,care profita la maxim de neatentia autoritatilor ANAF si politistii care ,au treaba cu ,bunicile care vand cateva fire de patrujel pe trotuar,ca nu au loc de mafiotii din piata ,care MAI VAND SI FARA BONUL FISCAL ,ETC,, Dar cand , se anunta control , imediat scot casele de sub masa si le afiseaa .

    Acest comentariu a fost moderat pentru: rasism.

Cris77   •   28.03.2023, 13:11

Intrebarea mea este ce are a face controlul la substantele interzise si samsarii?? Samsarii reprezinta 90-95 procente din vanzatorii din piete, IAR noi ne miram ce se intampla... cum sunt pline pietele de produse din Turcia sau Spania...

parpalache   •   28.03.2023, 12:29

Nu știu cum se face dar televiziunile-și cele obediente sistemului și cele chipurile„dizidente”-dau niște scumpiri de tot râsul-de 5-10%!

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close