Nicoleta Cărpineanu s-a născut în Zalău, dar trăiește în Anglia de mai bine de două decenii. La Brighton a debutat în muzică, acolo unde a învățat să mixeze pe ritmuri românești, modalitatea artistei de a menține legătura cu țara în care s-a născut, scrie BizBrasov.ro.

Acum, vrea să ofere ceva țării natale, așa că în primăvară a reușit să planteze 100 de stejari în satul Cobor, pe Colinele Transilvaniei.

Banii proveneau din donațiile primite pentru albumul Be One, și el “produs” pe meleaguri românești si englezesti.

Dar proiectul ei nu s-a oprit aici. Nicoleta Cărpineanu a lansat ONG-ul “Forests Without Frontiers” – un apel ce a prins mult mai bine la străini decât în rândul românilor.

Nico a reușit să strângă, prin ONG destule fonduri cât să planteze 15.000 de arbori. Acestia au fost plantați în apropierea Lacului Vidraru.

Și asta nu e tot: printr-un parteneriat de lungă durată încheiat cu Fundația Conservation Carpathia, care a pus la dispoziție 3 hectare de teren, au angajat oameni care locuiesc în localitățile din Munții Făgăraș.

Puieții vor fi introduși într-o arie naturală de protecție a pădurilor, Natura 2000, înlocuiți dacă este cazul și îngrijiți până la maturitate.

“Mi-am dat seama de faptul că prezervarea mediului este legată intrinsec de protejarea tradițiilor, instrumentelor și folclorului. Dacă pierdem pădurile, pierdem și comunitățile de acolo, se risipește cultura lor populară. Atât pădurile, cât și tradițiile au nevoie de protecția noastră, a tuturor”, spune Nicoleta Cărpineanu.

Planurile româncei nu se opresc aici: în următorii 5 ani, artista dorește să planteze un milion de copaci în zonele defrișate din România.

Urmărește-ne pe Google News