Debbie Noble, 49 de ani, a făcut călătoria de patru ore pentru a o ajuta pe Steph Crawford, de teamă că aceasta va muri fără tratament. Crawford suferea de insuficienţă renală şi nu a putut conduce până la centrul din Kingston unde îşi făcea, de obicei, dializa iar ambulanţele nu au putut ajunge la ea pentru că drumurile erau blocate de zăpadă.

„Ceea ce a făcut a fost uimitor. Ea spune că e doar job-ul ei dar nu mulţi oameni şi-ar fi luat bocancii şi pantalonii impermeabili pentru a porni la drum printr-o zăpadă de 35 de centimetri”, a spus Steph Crawford.

Asistenta medicală mai lucrase cu doamna Crawford pentru a o ajuta să folosească un aparat de dializă acasă dar maşinăria nu era pregătită pentru folosire. „Am încercat să fac singură aparatul să funcţioneze dar nu am reuşit. Când am vorbit cu Debbie la telefon, mi-a zis să stau liniştită pentru că vine la mine să mă ajute”, povesteşte pacienta.

Când a ajuns la casa lui Steph Crawford, Debbie a reuşit să facă aparatul să meargă datorită indicaţiilor primite prin telefon de la tehnicienii pe care îi apelase. „După ce a reuşit să facă maşinăria să funcţioneze, Debbie a făcut acelaşi drum şi acelaşi lucru şi a doua zi”, adaugă Steph.

Urmărește-ne pe Google News