Totul a început pe 5 iunie anul trecut, când o femeie de 50 de ani a murit de COVID în spital. În aceeași zi, tatăl ei și-a seama că cineva folosește cardul fiicei sale pentru a face cumpărături la Esselunga, din via Fiorentina. A făcut o plângere la conducerea spitalului, convins că toate cumpărăturile au avut loc în perioada în care fiica lui a fost spitalizată.
A fost deschisă o anchetă, iar autoritățile au identificat femeia care a folosit cardul. Era vorba despre o asistentă din spitalul Santo Stefano di Prato, aflat în apropiere de Florența.
Carabinierii au percheziționat apoi dulapul, mașina și casa femeii, care locuiește în Florența, iar sub covorul mașinii au mai găsit și alte cărți de credit, dintre care una era pe numele unei asistente care avusese un accident și fusese, la rândul ei, internată în spital.
Cumpărăturile făcute de româncă au fost mereu sub valoare de 25 de euro, ca să nu fie nevoită să tasteze codul pin, însă dese. Întrebată de carabinieri despre numărul de carduri furate, femeia a spus că nici nu își amintește.
Potrivit presei italiene, românca are un salariu de aproximativ 1.400 de euro pe lună, locuiește într-o casă decentă în Florența și are o mașină aproape nouă.
Întotdeauna, cumpărăturile făcute de româncă au fost modeste, nu depășeau 25 de euro, ca să nu fie nevoie să tasteze codul pin. Dar furturile au fost sistematice, iar femeia, chestionată de carabinieri, nici nu a putut spune de la cine a furat, de-a lungul timpului, cărțile de credit.
Românca primește un salariu de aproximativ 1.400 de euro pe lună, locuiește într-o casă decentă în Florența și are o mașină aproape nouă. Deci nu era cineva care avea nevoie de bani pentru a trăi, spun carabinierii.
Ea a fost între timp reținută și este acuzată de furt. Totodată, directoarea spitalului în care românca a lucrat a susținut o conferință de presă alături de carabinieri, în care a anunțat suspendarea ei din serviciu.