Barăcile de la Köln au propria lor stație de pompare a apei și au fost închise. Apa de la robinet din cazarma Bundeswehr ar putea fi contaminată. În comunicațiile interne, soldații și civilii au fost îndemnați să nu folosească apă potabilă sub nicio formă.

Baza amplasată lângă aeroport găzduiește mai multe autorități de comandă, precum și birouri militare și civile ale Bundeswehr. La locație sunt angajați în total 4.300 de soldați și 1.200 de angajați civili.

Între timp, la Köln, se cercetează o infiltrare neautorizată în cazarmă, după ce a fost descoperită o gaură într-un gard. Au fost prelevate probe de apă pentru anchetă. Făptuitorul nu a fost încă identificat oficial, dar ar fi fost efectuată o arestare.

Sunt implicate autoritățile de anchetă și securitate a statului, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Probleme similare legate de contaminarea apei potabile au fost raportate și la baza NATO din Geilenkirchen, tot în landul Renania de Nord-Westfalia.

La Geilenkirchen este sediul Forței de Control și Avertizare Timpurie Aeriană (AWACS) a NATO. Pe aerodrom sunt staționate avioane de recunoaștere ale Alianței Nord-Atlantice.

Urmărește-ne pe Google News