Fata s-a mutat în Cluj-Napoca în urmă cu trei ani, iar pe platforma Reddit a acceptat să-și spună povestea. Recunoaște că a părăsit Capitala din cauza aglomerației și după ce amicii ei i-au spus cât de minunat este orașul din Transilvania.

O tânără regretă că a plecat din București. „La Cluj, centrul vechi îl faci în 15 minute pe jos”

Tânăra a precizat că lucrează de acasă, lucru care o mulțumește, și că partenerul ei din Cluj-Napoca este motivul pentru care a decis să nu revină în Capitală.

„Clujul e un oraș mic. Un oraș care cere mult și oferă puțin. Sunt o persoană căreia îi place super mult să meargă pe jos. M-am săturat să mă plimb în fiecare zi în aceleași locuri. Am învățat orașul pe de rost de la un capăt la altul. Centrul vechi îl faci în 15 minute pe jos. În București, pot face lejer 20.000 de pași și nici măcar să nu părăsesc un sector. Simt că am făcut tot ce era de făcut în Cluj, în schimb, după 20 și ceva de ani de locuit în București, încă descopăr locuri noi”, a scris ea.

„Oamenii sunt mult mai reci”

În continuare, tânăra s-a arătat deranjată de patriotismul local – în opinia ei exagerat – pe care îl au clujenii.
„Inițial, mă deranja în București că toată lumea se bagă în seamă cu tine. După trei ani de Cluj, pot să zic că mi-e dor de small talk. Oamenii sunt mult mai reci, mai politicoși, dar în același timp sunt destul de rigizi. Mândria de clujean mă termină. Nu am văzut niciodată în altă parte oameni mai mândri de orașul lor decât sunt clujenii. Înțeleg ideea de a aprecia orașul în care trăiești, dar asta o poți face și fără să spui cât de urâte sunt celelalte orașe”, a mai spus bucureșteanca.

„Abia aștept să mă întorc în București”

Totuși, tânăra are și o bilă albă pentru Cluj-Napoca, pe care îl consideră mult mai curat decât Capitala.

„Bucureștiul s-a dezvoltat destul de mult de când am plecat eu și abia aștept să mă întorc pe plaiuri natale. Pot să spun că mă simt mai deprimată la Cluj decât m-am simțit vreodată în București. În București am simțit doar nervi, din cauza haosului, a oamenilor din trafic sau a mizeriei. Înțeleg că, dacă te muți dintr-un oraș mai mic în Cluj, poate părea wow sau dacă îți dorești o viață mai liniștită decât ceea ce oferă Capitala, dar nu cred că a fost cazul meu și mi-am dat seama destul de târziu de ce mă simt atât de lipsită de viață”, concluzionează românca.

Urmărește-ne pe Google News