O parte dintre cardurile nominale de acces a fost deja emise, iar printre deținătorii legitimațiilor se află nume din lumea artistică, cum este, spre exemplu sculptorul Niu Herișanu. ”Nu facem altceva decât să ne întoarcem, într-o anume măsură, la origini. În sensul că, în 1997, când noi am deschis, accesul în cafenea se făcea exclusiv cu legitimație de intrare. Eram foarte atenți la ceea ce înseamnă zona de provenineță a celor care veneau. Și nu vom face altceva decât, dacă legea ne va permite, să transformăm cafeneau (…) într-un spațiu dedicat producătorilor de artă și de cultură, unde vor exista variante de acces, probabil cu legitimație de intrare. De altfel, o parte dintre ele există la clienții noștri”, a declarat patronul cafenelei, Valentin Oltean, potrivit turnulsfatului.ro.
Reprezentanții cafenelei spun că nu vor impune noile reguli chiar de mâine, ci vor aștepta să vadă cum se vor aplica noile reglementări. ”Nu știm, deocamdată, cum va evolua toată povestea. Cred că nimeni nu știe încă exact cum se va pune în operă legea”, spune Valentin Oltean.
În forma actuală, legea interzice fumatul inclusiv în cluburile private, cu circuit închis. Potrivit prevederilor, prin ”spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.
Citește și: Cum a încercat patronul unui bar din Timişoara să atragă clienţi, după aplicarea legii antifumat